PREDSTAVITEV

GeoCodis je manjše podjetje z dvema družbenikoma, ki imata več kot 20 let izkušenj pri razvoju, podpori in svetovanju na področju geoinformacijskih in sorodnih storitev. Osredotočeni smo na svetovanje in razvoj informacijskih sistemov, ki vključujejo podatke umeščene v prostor.

V zadnjih letih se ukvarjamo z obdelavo satelitskih posnetkov, kjer z uporabo razvitih algoritmov in strojnega učenja zaznavamo spremembe v prostoru, kot so: pojavnost vode, poselitev prebivalstva in podobno.

V različnih informacijskih sistemih lahko z upoštevanjem geolokacije, satelitskih podatkov in prostorskih značilnosti uporabnikom omogočimo boljši pregled nad podatki in poslovnimi procesi, s tem pa izboljšamo učinkovitost poslovanja in posledično generiramo prihranke pri sredstvih in energiji.

Prisotni smo v Sloveniji, na Zahodnem Balkanu in v Afriki. Med podjetji in organizacijami, ki nam zaupajo so: mobilna operaterja A1 Slovenija in A1 Srbija, Luka Koper, DARS, Slovenske železnice, ESA – Evropska vesoljska agencija, Agencija RS za okolje, Avstrijska razvojna agencija ADA, Nemška razvojna agencija GIZ, Svetovna banka, UNICEF, Ugandsko ministrstvo za vodo in okolje, Ruandsko ministrstvo za infrastrukturo, Kenijsko ministrstvo za vodo, sanitarne storitve in namakanje.