DevReach 2019

20. – 24. oktober 2019, Sofija, Bolgarija

Letos smo se ponovno udeležili ene izmed vodilnih razvijalskih konferenc v srednji in vzhodni Evropi – DevReach. Teme predavanj so bile splet, mobilne in pametne aplikacije, procesiranje, Design/UX, orodja/okvirji in karierne spretnosti. Konferenca predstavlja smernice za razvoj novih tehnologij, katerim želimo slediti in jih uporabljati pri razvoju naših rešitev. Prav tako pa je to priložnost za vzpostavitev novih poslovnih stikov.

GeoCodis International 2019

30. september – 3.  oktober 2019, Slovenija in Hrvaška

Na začetku jeseni smo priredili mednarodno srečanje z našimi poslovnimi partnerji iz tujine, s katerimi že sodelujemo oziroma nameravamo sodelovati v prihodnosti. Za popestritev srečanja smo si poleg poslovnih pogovorov ogledali tudi Ljubljano, Notranjsko ter lepote Slovenske in Hrvaške Istre.

Phi-Week 2019

9. – 13. september 2019, ESA – ESRIN, Frascati (Rim), Italija

Evropska vesoljska agencija (ESA) je septembra 2019 v centru ESRIN (Frascati) organizirala mednarodno srečanje strokovnjakov s področja opazovanja Zemlje z imenom  Phi-week. Glavna tema dogodka je bila pregled najnovejših dogajanj na področju opazovanja Zemlje (EO Open Science in Future EO).

Poleg udeležbe na tem dogodku smo skupaj z našimi partnerji sodelovali tudi na  zaključni predstavitvi projekta CEOIS (Customised Earth Obseravtion-based Information Services), kjer smo projekt predstavili zainteresiranim strokovnjakom na ESA.

Kenija junij 2019

2. -7.  junij 2019, Nairobi, Kenija

V začetku junija smo obiskal Nairobi, kjer smo vodili delavnico usposabljanja osebja Ministrstva za vodo in sanitarne storitve. Načrt usposabljanja skupaj z ustreznimi priročniki je bil pripravljen za nadaljnje vzdrževanje in upravljanje portala o reformah vodnega sektorja, informacijskega sistema in spletne strani ministrstva.

Poslovni zajtrk ob 5. obletnici GeoCodisa

11.  april 2019, Kranj

Strokovno srečanje se je letos ujelo s 5.obletnico podjetja GeoCodis. Dogodek se je začel s predstavitvijo novosti in dosežkov podjetja, končal pa se je ob zajtrku, debati in druženju.

LAND AND POVERTY CONFERENCE 2019

25. – 29.  marec 2019, Washington DC, ZDA

Marca 2019 smo sodelovali na  Land and Poverty Conference: Catalysing Innovation, ki je v organizaciji Svetovne banke potekala v Washingtonu. Na konferenci smo skupaj z ZRC SAZU predstavili projekt CEOIS, ki ga financira Evropska vesoljska agencija. Namen projekta je  pospešiti uporabo storitev daljinskega zaznavanja pri monitoringu projektov v Afriki, ki jih financira Svetovna banka.

GANA NOVEMBER 2018

26. – 29. november 2018, Akra, Gana

Novembra 2018 smo sodelovali na poslovnem forumu Slovenija – Gana, ki se je odvijal v Akri v zahodni Afriki. Pridružili smo se gospodarski in državni  delegaciji v okviru katere je, poleg slovenskih podjetij, sodelovalo še več kot 60 predstavnikov ganskih podjetij in institucij. GeoCodis je predstavil svoje rešitve, ki jih je uspešno implementiral v državah na vzhodu tega kontinenta. Forum jemljemo kot način pridobivanja izkušenj, stikov in začetek dolgoročnega sodelovanja z državami v Afriki.

KENIJA RUANDA OKTOBER 2018

29. – 31. oktober 2018, Kigali, Ruanda

Zadnji dan oktobra 2018 je GeoCodis skupaj s partnerji predstavili končno različico programske opreme WatSan MIS. Seja je potekala na Ministrstvu za infrastrukturo v Kigaliju. Naš naslednji korak je vključiti nekaj končnih pripomb v končno rešitev in pripraviti vse za usposabljanje uporabnikov, slednje bo potekalo v Kigaliju znotraj treh tednov.

KENIJA OKTOBER 2018

27. – 29. oktober 2018, Nairobi, Kenija

Uspešen projekt potrebuje tudi bližje in osebne stike z vsemi njegovimi udeleženci, ki jih ni mogoče zamenjati z oddaljeno komunikacijo. Zato je GeoCodis obiskal Nairobi že drugič v nekaj mesecih, kjer je bil prisoten na sestanku ministrstva za vodo in sanitarno dejavnost.

POSLOVNA DELEGACIJA V SAMARI

18. – 21. september 2018, Samara, Rusija

Septembra 2018 je v mestih Samara in Togliatti v Rusiji potekal rusko slovenski poslovni forum, ki ga je organizirala agencija Spirit Slovenija skupaj z vlado regije Samara in slovensko-ruskim poslovnim klubom. Podjetje GeoCodis je med obiskom zainteresiranim ruskim podjetjem predstavilo svojo dejavnost na področju daljinskega zaznavanja, prostorske analitike in mednarodnih aktivnosti v Afriki. Prihodnost pa bo pokazala če smo s tem naredili tudi prvi korak pri sodelovanju z ruskimi podjetji.

KENIJA AVGUST 2018

19. – 25. avgust 2018, Nairobi, Kenija

Avgusta 2018 smo v Nairobiju v Keniji pričeli z novim projektom katerega cilj je večja osveščenost strokovne in druge javnosti o reformah na področju upravljanja z vodami. GeoCodis je del širšega konzorcija, ki na projektu pomaga Ministrstvu za vode in javno higieno. Naši nalogi sta povsem tehnološki in sicer razvoj interaktivnega informacijskega portala in sistema za spremljanje osebja, ki sodeluje v reformah.

DAN AFRIKE 2018

14. – 15. maj 2018, Ljubljana, Slovenija

vir: https://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174539374

Na internacionalni konferenci Dan Afrike 2018 smo predstavnikom delegacij iz več afriških držav predstaviti delovanje našega podjetja v Afriki. Seznanili smo se z novimi možnostmi medsebojnega sodelovanja in se spoznali s projekti, ki jih imajo druga slovenska podjetja na tem kontinentu. Sodelovali smo tudi pri organizaciji strokovne ekskurzije, katere se je je udeležilo več kot 30 gostov iz Afrike.

GEOCODIS DAN

24. april 2018, Kranj, Slovenija

V torek 24.4.2018 smo uspešno izvedli poslovni dogodek z naslovom GeoCodis – analize prostorskih podatkov med Slovenijo in Afriko. Skupaj z našimi partnerji smo se seznanili z različnimi aktivnostmi na področju satelitskega snemanja zemlje, s sodelovanjem z Evropsko vesoljsko agencijo in s predstavitvijo nekaterih projektov, ki jih izvajamo v Sloveniji in Afriki. Za prijetno vzdušje je poskrbela tudi afriško obarvana kulinarika.

UGANDA JANUAR 2018

22. – 25. januar 2018, Kampala, Uganda

Službeno pot na ekvator smo izkoristili tudi za pregled delovanja in poslovne pogovore za nadaljevanje projekta UPMIS, Utility Performance Monitoring and Information System. Veseli smo bili napredka, ki je bil delno storjen tudi z našo pomočjo.

RUANDA JANUAR 2018

13. – 19. januar 2018, Kigali, Ruanda

Januarja smo pričeli z razvojem programske opreme v Ruandi, ki bo omogočila zbiranje in obdelavo prostorskih podatkov na področju oskrbe s pitno vodo, javnim zdravjem in higieno. V začetku projekta smo morali najprej dobro spoznati obstoječi sistem in razmere na terenu.

vodakje.si

Vodakje.si je spletni portal, kjer so zagotovljene informacije o vodnih površinah za vse evropske države in za pomembnejša območja Afrike. Interval posnetkov je tri do pet dni in ločljivost podatkov 10 metrov.

DEVREACH 2017

13. – 14. november 2017, Sofija, Bolgarija

DevReach je ena izmed vodilnih razvijalskih konferenc v srednji in vzhodni Evropi. Namenjena je IT strokovnjakom, ki se ukvarjajo z razvojem aplikacij. Teme predavanj so bile razvoj .NET, front-end razvoj, JavaScript, razvoj mobilnih aplikacij ter  orodja in najboljše prakse za razvijalce. Udeležba na tehničnih konferencah, kot je DevReach, je za nas zelo pomembna, saj predstavlja smernice za razvoj novih tehnologij, katerim želimo slediti in jih uporabljati pri razvoju rešitev. Prav tako pa je to priložnost za vzpostavitev novih poklicnih stikov in priložnosti.

PHP CENTRAL EUROPE 2017

3. – 5. november, Poljska

V začetku novembra smo se skupaj z več kot 1100 razvijalci iz srednje Evrope udeležili konference phpCE 2017 na Poljskem. Govorci, med katerimi so bili tudi Sebastian Bergmann (PHPUnit), Derick Rethans (MongoDB, Xdebug) in Hugo Hamon (SensioLabs, En Marche!), so bili osredotočeni predvsem na (avtomatsko) testiranje, arhitekturo aplikacij in generalne nasvete za izboljšanje kode. Potrudili se bomo, da novo pridobljeno znanje izkoristimo tudi v praksi.

EARTH OBSERVATION OPEN SCIENCE 2017 CONFERENCE

25. – 28. september, Frascati (Rim), Italija

Konec septembra smo se udeležili konference OE Open Science 2017 v Frascatiju blizu Rima. Organizirala jo je Evropska vesoljska agencija v svojem centru za daljinsko zaznavanje ESRIN. Lani smo na tem dogodku predstavili delovanje portala VodaKje.si, letos pa smo prisotnost izkoristili za tehnične pogovore in pripravo na naš prvi ESA projekt. Seveda pa smo pridobili tudi veliko novih kontaktov in informacij o aktivnostih v Evropi in svetu na področju daljinskega zaznavanja.

INTERGEO BERLIN 2017

26. – 28. september, Berlin, Nemčija

Konec septembra je v  Berlinu potekala tehnološka razstava in konferenca InterGeo z vodilno mislijo Skupaj močnejši. Edinstvene priložnosti za vsakoletni pregled napredka tehnološke opreme in rešitev za meritve na  Zemlji, v atmosferi in vesolju seveda nismo izpustili. Takšni dogodki nam pomenijo potrditev dela  in tudi nove odločitve pri nadaljnji usmeritvi našega podjetja.